Dags för en ny hemsida till företaget?

En hemsida som sticker ut,

ifrån dagens alla templatelösningar?

Med en webbdesign som:

sticker ut

är levande och engagerande

skapar nyfikenhet

utgår ifrån kundbeteende

skapar tydlighet 

fångar upp fler kunder 

Varför bry sig om webbdesign?

7

Varför bry sig om webbdesign?

enligt stanford studie

%

av besökare bedömer

företagets trovärdighet
baserad på grafisk
design

Hemsidan är ofta ett första intryck för många av dina potentiella kunder.

Webbyrå vs göra det själv | vem ska anlita en webbyå?

Är man nystartad och bara vill få upp något snabbt så finns det många leverantörer av olika lösningar som kostar mer än webbhosting (avgift för server där hemsidans innehåll lagras). Med dessa plattformar kan du med enkel drag-n-drop kan skapa ett enkelt gränssnitt.

Du får vara beredd på att byta din egen tid till att lära dig programmet och sen kan du bygga något enkelt åt dig själv. Har du inga kunskaper i programmeringsspråk för webbdesign så får du kompromissa bort att du kanske inte kan få utseendet precis som du vill ha det.

Vill du bygga en hemsida finns det leverantörer som WIX, Squarespace och Weebly för att nämna några alternativ. 

Anlita webbdesigner är istället för dem som:

  • vill ha en professionell webbsida skräddarsydd efter sina egna behov
  • vill ha hjälp med smarta funktioner på hemsidan som kan automatisera delar av det administrativa arbeten, ett exempel kan vara en bokningskalender
  • vill ha en genomtänkt design som är anpassad efter målgruppen man riktar sig till och på så vis fånga upp fler kunder
  • vill ha en unik design som sticker ut, skapar nyfikenhet hos besökare och ger rätt känsla till av produkten/tjänster man erbjuder sina kunder
  • vill ha hjälp med ett strategiskt tänk för att dyka upp på olika Google sökningar
  • vill kunna skräddarsy datainsamling ifrån besökare och kunna få en bättre förståelse över målgruppen och dess beteende på hemsidan
  • vill lägga sin egen tid på det man är bäst på

Att bygga en egen hemsidan är en billigare investering på kort sikt, men har man inte rätt kunskaper så kan man samtidigt gå miste om potentiella intäkter.

Vad kostar en hemsida

Webbyråer har alla olika upplägg för hur dem tar betalt för sitt arbete. Men vanligt är att man betalar en fast timkostnad eller fast totalkostnad för själva utvecklandet av hemsidan och sen en månadskostnad för webbhosting och eventuell hjälp med underhåll. 

Utvecklingskostnaden kan variera stort mellan olika byråer och är såklart beroende av omfattningen på projektet, allt ifrån en enkel single-page-webbsida till en komplett e-handelsplattform med avancerade integrationer till olika system. 

På Pink Elephant tar vi normalt ett fastpris för utvecklingen av hemsidan och sen erbjuder vi våra kunder olika typer av servicepaket. 

Fastpriset ligger mellan 50 000 – 250 000kr för en hemsida, beroende på omfattning och sen har vi olika servicepaketslösningar för att passa så väl kunder som vill göra mycket själv, som kunder som inte vill göra någonting alls.  

Hur får jag tillbaka pengar investerad i webbdesign

Hemsidan skapar fler affärsmöjligheter genom att konvertera besökare till potentiella kunder

Tänk dig att en potentiell kund har googlat och hamnat på din hemsida. Vad kommer han eller hon få för första intryck? Är det ett seriöst intryck som väl illustrerar hur din produkt/tjänst kan hjälpa besökaren lösa deras problem?

Du kanske har en perfekt produkt/tjänst, men besökaren förstår inte det av presentationen på din hemsida och lämnar därför din hemsida utan att höra av sig.

Tänk istället om din hemsida är lätt navigerad, ger svar på besökarens frågeställningar, skapar nyfikenhet och inspirerar besökaren att ta kontakt för mer information. Besökaren har då gått ifrån en besökare till en potentiell kund.

”I Sverige görs det 55 miljoner googlingar varje dag.

Varje dag som du inte har en hemsida som dyker upp i sökfältet och som fångar upp besökare, så går du miste om potentiella affärer.”

PORTFÖLJ

TRE SENASTE PROJEKTEN

SMAKÄVENTYR

En av våra tidigare kunder som nu expanderar sin verksamhet och gav oss förtroende igen att bygga ut vårt tidigare arbete med deras hemsida till en E-shop.

Med en egen e-handel kan våra kunder spara pengar genom att sköta försäljningen på egen hand och plocka bort kostnader för tredje part. Samtidigt får vår kund tillgång till värdeful data över försälningen.

Vi sammanställer datan i ett skräddarsytt dashboard, som våran kund kan använda som underlag i sina strategiska beslut.

Dashboardet ger en överblick över saker som: konverteringsgrad, vilka plattformar och specifika kampanjer som lock fler besökare och målgruppsbeskrivningar på de besökare som genomför flest köp.

Förra året sålde biljetterna slut, en månad efter att vi lanserade hemsidan, i år kommer Smakäventyr.se ytterligare fem event och hoppas på samma framgång.

GLOBAL TECH

Vår kund till detta projektet är i en start expansiv fas med verksamhet i norra Europa. Global Tech efterfrågade en minimalistisk design som sticker ut ifrån branschen.

Hemsidan är byggd i två versioner, en svensk och en norsk. Två versioner med olika språk, men också små skillnader i innehåll, för att skapa en anpassad kundupplevelse och för att kunna anpassad marknadsföring.

Med en hemsida på plats på plats kan vi med digital marknadsföring locka fler besökare för att skapa fler affärer.

Med ett skräddarsytt dashboard som sammanställer data om besökarna så kan vi utvärdera och vidare optimera både hemsidan och olika marknadsföringskampanjer.

TRANEMO METAL

Ett spännande projekt med nära samarbete med ett mindre industribolag på en liten ort, men i en stor expansiv satsning för en digital transformation och som leverantör till världsledande kunder.

I detta projekt har vi tillsammans med en professionell fotograf skapat en hemsida och har en rådgivande roll i deras digitala transformation.

Väldigt spännande att jobba så nära ett bolag med stort humankapital och med stora omställningar framför sig.

Reflekterar din hemsida kvaliteten av din produkt/tjänst?

Vill du veta mer eller vill ha kostnadsfri konsultation för hur du kan utveckla din webbsida så ring
0766 23 97 09 eller skicka oss ett meddelande: